I sidste weekend scorede jeg hattrick for min fodboldklub. Vi er bare en flok aldrende fyre der spiller lidt old boys bold, men når vi står mit i kampens hede, tager vi det alligevel meget seriøst.
Efter kampen måtte jeg give en kold pilsner til drengene, for at fejre de tre mål jeg havde scoret. Der blev, som stilen nu er i et herre omklædningsrum, råbt og sunget af fuld hals, så ingen var i tvivl om hvem der havde vundet.
Når jeg igen er hjemme efter en kamp, nyder jeg at gå i køkkenet helt for mig selv. Her tænder jeg for radioen, og imens jeg nyder en kop kaffe, sysler jeg med ideer til mad og bagværk. Min kone ved hun er forment adgang i de par timer jeg går derude, og jeg tror det passer hende fint. Hun klager i hvert tilfælde ikke når der om aftenen serveres lækre retter.
Jeg havde lige købt en ny køkkenvægt, men havde endnu ikke haft tid til at pakke den ud, men denne dag skulle det være. Med tankerne på mine scoringer og følelsen af sejrens sødme stadigt boblende indeni, var jeg ikke i tvivl om at der skulle bages kage, og den skulle være stor. Når Jeg laver noget i køkkenet forventer familien jo at få lov til at smage, men jeg syntes også jeg ville fejre drengene i klubben for det unikke venskab vi har, så dem skulle der også være en bid til. Jeg fik brugt min nye køkkenvægt og var rigtigt glad for den. Jeg havde fået anbefalet at købe køkkenvægten på http://www.valueshop.dk/15-koekkenvaegt men valgte at købe den på Vægteeksperten i stedet for, da jeg synes de også så meget troværdige ud.
Grundet jeg også skulle lave til fodboldholdet, betød det naturligvis at der skulle bruges så store mængder ingredienser, at hverken mit hoved eller min gamle vægt ville kunne følge med i udregningerne. Heldigvis var min nye køkkenvægt udstyret med muligheden for at regne i procenter. Jeg kan godt forstå hvis du ikke er helt med, for det er faktisk en detalje som normalt kun hører hjemme, på de store og meget dyre industrivægte, som bagerne bruger.
I stedet for at regne i de lidt diffuse målenheder som en ”teskefuld” og ”en kop”, så omregner vægten alle målene til procent, ud fra den mængde mel jeg starter med at putte i køkkenvægtens skål.
Det er en rigtig smart og nem måde til at omlave en opskrift fra f.eks. 20 boller til 250.
Ret hurtigt fik jeg smækket en dej sammen ud fra vægtens anvisninger, og da jeg stod og rørte den sammen, kunne jeg godt se at det så lidt voldsomt ud, men jeg stolede på min nye vægt.
Det viste sig at være en god ide, for kagen blev helt fantastisk. Der var ikke et gram for meget mel eller andet i, og om aftenen måtte jeg til sidst stoppe konen og børnene, så de ikke spiste det hele.
Til fodboldtræning dagen efter havde jeg kagen med, og hold da lige op hvor en jubel den vakte. Den blev spist til sidste stykke, og ingen ville tro mig da jeg fortalte det ikke havde taget lang tid at lave den. Men de kender jo heller ikke til min hemmelige køkkenvægt, med alle de store muligheder.