Det er lige nu 25 grader udenfor, og solen står højt på solen, det er skyndt og jeg nyder sommeren, men det er også nu at muligheden for en billig varmepumpe den ligger lige om hjørnet, det er nemlig sådan, at her om sommer, der har dem der sælger varmepumperne ikke så meget at lave som de har om vinteren, og derfor er der god mulighed for at forhandle sig til en bedre pris på enden installationen eller varmepumpen.
COP
COP, er fordansket den energiudnyttelse en varmepumpe har. Det betyder at for hver gang man putter 1 kW strøm ind i varmepumpen, så kommer der X antal kW energi ud i den anden ende. Hvor meget der kommer ud afhænger af flere ting, og den første er COP værdien. Jo højere en COP værdi desto bedre, men det afhænger også af ude temperaturen, det er nemlig sådan at et luft til luft system udnytter den temperatur der er udenfor til at skabe den udblæsningen temperatur der så kommer indenfor.
Den bedste varmepumpe
Ud fra den ovenstående betragtningen, må den bedste varmepumpe ubetinget være den med den højeste COP værdi, derfor skal du gå udenom de billige varmepumpe der findes i byggemarkederne. De er godt nok billige, men i har desværre heller ikke den fornødne COP værdi til at komme i betragtning som den bedste varmepumpe.
Hvor vælge en varmepumpe
Du skal vælge en varmepumpe hvis du har et sommerhus som du gerne vil holde frostfrit med lave omkostninger, eller hvis du bare generelt gerne vil have en billig opvarmning, det kan også være af et helårshus.
En varmepumpe er også et godt og billigt alternativ til El paneler. El panelerne er både dyre i drift, men de er faktisk også dyre at anskaffe sig. Set i lyset af det giver det god mening af gå på jagt efter en ny varmepumpe.
Er der nogen alternativer
Der findes mange alternative, det innovative ved varmepumperne er at de er super energi venlige, og dermed mindsker CO2 udslippet på en effektivt og god måde. Et godt og CO2 neutralt alternativ er opvarmning med brændeovn, desværre er det bare ikke muligt at bruge en brændeovn til at holde sommerhuset frostfrit, da man ofte ikke er tilstede når frosten sætter ind.
De kan godt give lidt ekstra støv i krogene
Når en varmepumpe arbejder så blæser den luft ind i rummet, det betyder at der godt kan hvirvle en del støvpartikler rundt og lægge sig forskellige steder, det anbefaler jeg at du løser med en robotstøvsuger, der findes forskellige modeller på markedet, men den bedste robotstøvsuger i test i 2013 skal med i dine overvejelser og er efter min bedste overbevisning en iRobot 790.
Det skal det sidste nævnes at jeg i denne her artikel udelukkende kigger på luft til luft systemerne, og at der også findes jordvarmesystemer, som er endnu mere energi effektive, men også betydeligt mere omkostningsbetonet ved anskaffelse. Ydermere findes der luft til vand systemer, som skaber varme til almindeligt kendte radiatorer.