Det er så tydeligt at smage, om frugt er modnet i solen, eller det er modnet under transport til Danmark. Det er faktisk først noget jeg har lagt mærke til for nylig, og det bliver ikke en gang være eksotisk frugt, før der er en kæmpe forskel.Første gang jeg lagt mærke til hvor stor en forskel der er på ting, det var under en ferie tur til Italien. Det var sådan lidt tilfældigt at jeg allerede den første morgen købte en melon til morgenmad. I vores familie, der kan vi rigtig godt lide at få lidt frugt til morgenmad, og det var derfor jeg købte sådan en. Jeg kan huske at jeg tog et stykke af den mens jeg stod og skar den i stykke. jeg tror jeg må have set mærkelig ud i hovedet, for min kone kom hen til mig for at høre hvad der var galt. Jeg fortalte hende, at jeg nok lgie havde smagt noget af det bedste jeg nogensinde havde smagt. Jeg gav hende et stykke, og hun har nok fåret det samme ansigtsudtryk som jeg havde. Hun var hurtig til at give mig ret, for det var også noget af det bedste hun havde smagt af frugt. Det var den første oplevelse vi havde med frugt det var modnet det sted de vokser, og den kæmpe forskel der er, i forhold til det man kan købe i Danmark. Det har næsten ingen smag i forhold til.
Det er dog ikke den eneste gang, for de par gange vi har været i Sydamerika, hvor det godt nok er mere eksotisk frugt, Det siger måske lidt sig selv, at jo længere tid man plukker frugt før det er færdig på grund af den længere transport, jo mindre kommer frugten til at smage af. Det betyder blot en kæmpe forskel på det færdige resultat. De gange vi har været i Sydamerika, der er noget af det første vi har lagt mærke til, derfor også frugten. Det er her der virkelig er en forskel, og det skal jeg da love for. De forskellige frugter smager slet ikke som i Danmark, for de smager af virkelig meget. Når man kommer hjem til Danmark, så virker alt frugt desværre ikke særlig lækkert, for det smager slet ikke af noget.
Jeg har gjort en opdagelse, for hvis man køber frossen frugt frem for at købe noget af det “friske”, så får man faktisk meget mere smag ud af det. Grunde til det er, at man først plukker frugten når den er modnet rigtigt, og så fryser man den ned med det samme. Det betyder at frugten få dannet alt det smag den kan, og når man så tager dem op af fryseren, så kan det godt være at den har tabt lidt smag, men fordi der har været så meget i den, så smager det af meget mere end det kender det fra den frugt man kan finde der ikke har været frosset. Det er en kæmpe forskel som jeg synes du skal opleve.